Deze bijeenkomst was op zaterdag 15 oktober 2016, 's middags van 13:00 tot 17:00 uur in De Hilt in Eemnes.

Willem Ouwerkerk van HCC!forth hield om 13:30 uur een presentatie over zijn zelfgebouwde robots.

Na afloop hielden we een korte plenaire sessie.

Plenaire sessie

Albert van HCC!forth is auteur van CiForth. Hij vertelt over zijn werkzaamheden aan GNU Forth voor 32 bits Windows, gebaseerd op GNU C. Onder Debian is GNU Forth als pakket beschikbaar. Verder is hij bezig met een implementatie van Lisp op basis van Pascal.

Titus vertelt over zijn 3D graphics software gemaakt met Free Basic.

Marco beschrijft zijn ervaringen met de overgang van Visual Studio 2010 naar Visual Studio 2015. Hij vindt Unity een fantastisch programma. Hij gebruikt Bing Maps en is bezig met programmeren in Python.

Ronald vertelt over de Raspberry Pi en dat deze niet helemaal Opensource is, en over een concurrent, de Beagle Bone.

Hens is zendamateur. Hij gebruikt tegenwoordig Skype en Teamviewer om met anderen te communiceren. Hij zoekt informatie over het protocol voor zijn Nanox satelliet ontvanger zodat hij deze via software kan aansturen.

Gordon ziet dat er steeds minder leden naar zijn cursussen komen. In Amsterdam kwamen er op de eerste avond 50 personen, nu komen er nog maar 6 tot 7.

Ronald meldt dat er ook wordt geprogrammeerd bij de Commodore en MSX interessegroepen. Marco heeft ook met een Commodore64 en Vic20 gewerkt, hij vindt het zonde dat Microsoft niet is verder gegaan met de Basic van die systemen.

Rudolf meldt dat er een artikel over Free Pascal staat in het gratis Full Circle Magazine in de september editie.