Alle leden van HCC en ook niet-leden zijn welkom! We hopen natuurlijk dat iemand die nog geen lid is vaker komt en lid wordt van HCC. En ook hopen we op nieuwe leden voor onze interessegroep HCC!programmeren.

Onze bijeenkomsten worden georganiseerd samen met HCC!opensource.

Tot en met 17 juni 2017 vonden deze nog plaats in De Hilt te Eemnes

Vanaf 16 september 2017 vinden de bijeenkomsten plaats in De Bilt.

De nieuwe locatie is:

Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

Ook HCC!opensource verhuist mee naar De Bilt.

Elke bijeenkomst begint om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur.

De bijeenkomsten vinden in de regel plaats op de 3e zaterdag van de maand, maar niet in juli en augustus vanwege de vakantietijd:

zaterdag 17 maart 2018
zaterdag 14 april 2018 - in april op de 2e zaterdag van de maand
zaterdag 19 mei 2018
zaterdag 16 juni 2018

 

Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte heeft een ontvangsthal met een bar waar je drinken en versnaperingen kunt bestellen.

Ook andere interessegroepen, zoals HCC!drones en HCC!windows, houden soms hun bijeenkomsten op deze locatie. Verder houdt HCC!compusers de (Mega)CompUfairs in H.F. Witte.

H.F. Witte is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijdt regelmatig een bus vanaf Utrecht Centraal, dan ben je na 20 minuten met de bus en 6 minuten wandelen ter plekke. Parkeren is gratis bij H.F. Witte.

De meeste bezoekers brengen hun eigen computer mee, meestal een notebook. Wifi internet en netstroom voorzieningen zijn aanwezig.

Hoe meer mensen naar onze bijeenkomsten komen, hoe beter. Daarom worden de bezoekers van onze bijeenkomsten geregistreerd, zodat duidelijk is hoe groot de opkomst is. Breng je HCC-ledenpas mee als je lid bent.

Tijdens bijna elke bijeenkomst houden we een plenaire sessie.

Een plenaire sessie is een soort van gezamenlijk overleg, het uitwisselen van kennis, een heel informele vergadering, over alles wat met programmeren te maken heeft.

Een plenaire sessie is bedoeld om je gelegenheid te geven om aan anderen te laten zien waar je mee bezig bent, wat je hebt gemaakt of gedaan. Je kunt informatie delen die interessant is voor anderen, zoals recent bekeken boeken, tijdschriften of websites. Je kunt een mini lezing geven, of een vraag stellen. Wanneer je al langer met iets bezig bent kun je natuurlijk telkens de vorderingen aan anderen laten zien.

Ook wanneer je zelf niets in te brengen hebt kun je toch een hoop wijzer worden.

Iedereen kan onderwerpen aanmelden bij het begin van de plenaire sessie. Het is ook mogelijk om deze van te voren door te geven via email aan de webmaster. Dan kan er al voor aanvang materiaal online gezet worden.

Als er te veel onderwerpen zijn dan maken we een selectie. Korte onderwerpen die het interessantste zijn voor de meeste anderen komen het eerst aan bod. We kunnen ook zaken (deels) doorschuiven naar volgende bijeenkomsten.

Het idee hiervoor komt van HCC!artifici├źle intelligentie. Op de bijeenkomsten van deze interessegroep worden al langer plenaire sessies gehouden. Zie de website van HCC!ai bij Invulling, plenair gedeelte voor nog meer uitleg.

Bij de gebruikelijke inloop bijeenkomst is de samenwerking vaak nog beperkt omdat de onderwerpen in kleine groepjes worden besproken. Een echte lezing geven is voor de meesten een te grote drempel en te veel werk. Een plenaire sessie is een soort van tussenvorm.

Deelname is optioneel. De plenaire sessies vinden plaats in een extra zaal tegelijk met de gebruikelijke inloop bijeenkomst.