images/fade/fade1.jpg
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens de bijeenkomst van 16 september 2017 gaven we een lezing die bestaat uit diverse korte presentaties over programmeertalen. Het doel is om diegenen die willen gaan programmeren een eindje op weg te helpen.

Elke presentatie gaat over een bepaalde programmeertaal en wordt gegeven door leden van HCC!programmeren met ervaring in die taal. Aan bod komen telkens de ontstaansgeschiedenis, enkele kenmerken, de diverse voor- en nadelen, en voor wie of wat de programmeertaal is bedoeld. Ook wordt een kort voorbeeld besproken, iets langer dan "Hello World" maar niet veel. Verder komt nog de beschikbaarheid aan bod.

Het programma:

  • inleiding: een algemeen verhaal over programmeertalen, met ook kort aandacht voor PHP en Perl
  • programmeertaal voor beginners: Scratch
  • een geïnterpreteerde taal: Python
  • een speciale taal: Forth
  • programmeertaal die gecompileerd moet worden: C

Tijdens komende bijeenkomsten kunnen mogelijk nog presentaties over andere programmeertalen volgen.

Er is een video opname van deze presentaties gemaakt.

Vanwege omstandigheden kon Marius Smits op het laatste moment niet aanwezig zijn. De presentatie over Scratch is daarom gegeven door Gerard Vriens, daarbij gebruik makend van de dia's van Marius.

Meer informatie

Download het PDF bestand Presentatie Programmeertalen via pulldownmenu Artikelen onder lezingen. Daarin staan de dia's die zijn gebruikt tijdens de presentaties.

Daar staan ook aanvullende PDF documenten zoals Introductie programmeertalen, Presentatie Python en Presentatie programmeertaal C.