images/fade/fade1.jpg
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Samen met HCC!robotica en HCC!drones doet HCC!programmeren mee met het HCC seizoensthema: Robotica, Drones en Programmeren.

In mei, juni en september 2019 worden over dit thema presentaties gehouden bij verschillende HCC regio's. Kijk op hcc.nl in het menu Vereniging en dan Agenda om te zien wanneer er bij jou in de buurt een presentatie is.

Als voorbeeld wordt een kleine goedkope robot gebruikt, de Maqueen robot met een micro:bit controller. Je kunt deze robot zelf aansturen via een programma dat werkt met blokken. Er zijn hiervoor verschillende systemen zoals MakeCode, Mind+ of Scratch. Je kunt ook programmeren via tekst zoals met JavaScript of MicroPython.

Ga voor meer informatie op hcc.nl naar het menu Kennis en dan Thema's. Kies dan voor Robotica, Drones en Programmeren. HCC leden kunnen daar na inloggen de syllabus downloaden.

Op de HCC!expo van zaterdag 18 mei 2019 en tijdens de bijeenkomsten van HCC!programmeren besteden we aandacht aan dit seizoensthema. Je kunt natuurlijk ook terecht bij HCC!robotica en HCC!drones.