De leden van de HCC!basic Interesse Groep gebruiken verschillende BASIC computertalen om programma’s te maken en of bestaande programma’s te verbeteren.

De  HCC!basic Interesse Groep ondersteunt haar leden en promoot het programmeren in BASIC. Er zijn vraagbaken aan wie vragen over Basic gesteld kunnen worden. Bovendien wordt elk kwartaal een elektronisch tijdschrift uitgegeven (in pdf) met interessante artikelen over programmeren in Basic. Verder verzorgen we mondelinge cursussen en leveren we broncode en cursussen. Op evenementen zoals de HCC-dagen, CompUsers-dagen en op afdelingsbijeenkomsten zijn er mensen van onze groep aanwezig om te demonstreren en u te woord te staan.

Er zijn veel basic-dialecten voor verschillende platforms, Windows, Linux en DOS, En daar zijn heel moderne en krachtige versies bij. PowerBASIC levert een zeer krachtige Basic voor Windows (PB9) en een Consolecompiler (CC5). Visual Basic .NET van Microsoft is een professionele programmeertaal. En daarnaast is Liberty Basic voor Windows zeer geschikt voor beginners en gevorderden. Basic is beslist niet verouderd maar nog steeds modern en blijvend in ontwikkeling.