HCC!programmeren nieuws

Dit is de tweede nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2020 met de volgende inhoud:

  • zaterdag 15 februari van 13:00 tot 17:00 uur houden we onze bijeenkomst in De Bilt
  • om 13:00 uur begint het vervolg van de Workshop Mobiele apps programmeren
  • om ongeveer 15:00 uur begint de gebruikelijke plenaire sessie
  • woensdag 26 februari om 20:15 uur is er weer een Workshop Basic in Amstelveen
  • op zaterdag 7 maart zijn wij weer aanwezig op de HCC!kennisdag in Houten

Bijeenkomst zaterdag 15 februari 2020

De zesde bijeenkomst van het seizoen 2019-2020 is op zaterdag 15 februari 2020, van 13:00 tot 17:00 uur in:

Cultuur- & Vergadercentrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren is gratis bij H.F. Witte.

De bijeenkomsten worden gehouden tegelijkertijd met HCC!opensource.


Workshop Mobiele apps programmeren

Tijdens de eerste workshop in januari zijn we begonnen met Visual Studio Community 2019 en hebben we onderdelen van de programmeertaal C# bekeken. Op de mobiele emulator is een eenvoudige Xamarin app gedemonstreerd.

We gaan tijdens deze tweede workshop verder met klassen en objecten in C#. Verder besteden we aandacht aan het opzetten van een project, het editen van de code en de XAML, en het runnen en debuggen.

Zie verder onze website, via menu Programmeergroepen, Mobiele apps programmeren of https://programmeren.hcc.nl/software/applab-1/mobiele-apps-programmeren-workshop-de-bilt-vanaf-18-januari.html


Plenaire sessie

De gebruikelijke plenaire sessie begint om ongeveer 15:00 uur.

Deze keer bekijken we ook of er interesse is om een groep op te zetten voor gebruikers van webtalen en CMS-en. Programmeren met HTML, JavaScript, PHP en MySQL, en werken met WordPress, Joomla of Drupal. In die groep zouden mensen terecht kunnen die voor HCC en andere organisaties websites beheren.


Workshop Basic

De BASIC groep van HCC!programmeren gaat op woensdag 26 februari 2020 om 20:15 uur weer verder met de Workshop bij De Meent in Amstelveen.

Meer informatie staat op onze website, via menu Programmeergroepen, BASIC groep of https://programmeren.hcc.nl/software/talen/basic-intro/introductie-1-basic-workshop/introductie-basic-groep-3.html en onderaan bij de agenda van HCC!amsterdam.


HCC!kennisdag zaterdag 7 maart 2020

Kom jij ook naar de HCC!kennisdag?

Op zaterdag 7 maart wordt in Expo Houten weer een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen zullen op deze dag klaar staan om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft, voor jong en oud, weer een leuke en leerzame dag te worden. Maak kennis met de nieuwste vliegsimulators, drones en 3D-printers. Leer hoe jij je huis slimmer kunt maken en bovendien kun je slimme apparaten goedkoop aanschaffen! En leer hoe je online je voorouders kunt opsporen en ook: hoe haal je meer uit je smartphone en tablet? Voor de echte computerliefhebbers is er de mogelijkheid om een eigen app te programmeren en voor de jeugd is er een speciale robotica-hoek met echte robots. Natuurlijk worden er ook weer interessante presentaties gegeven. Wil je alvast kijken welke presentaties jij wilt bezoeken? Zie https://www.hcc.nl/doemee

Houten ligt lekker centraal in het land. Het Kennisplein is voor iedereen gratis toegankelijk, maar voor de presentaties moet je HCC-lid zijn. Bovendien profiteer je als HCC-lid ook nog van de extra beursaanbiedingen. Reden genoeg dus om op 7 maart naar de HCC!kennisdag in Houten te komen. De vrijwilligers ontvangen je graag tussen 10.00-15.00 uur.

De data van de volgende HCC!kennisdagen zijn ook al bekend; die vinden plaats op 27 juni en 10 oktober 2020.

Ook HCC!programmeren is aanwezig op de HCC!kennisdag.