HCC!programmeren nieuws

Dit is de zesde nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2017.


Bijeenkomst zaterdag 17 juni

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 17 juni 2017 's middags van 13:00 tot 17:00 uur in De Hilt in Eemnes.

De bijeenkomsten worden gehouden samen met HCC!opensource in de Eemzaal en de Driestenzaal.

Tijdens de informele inloop in de Eemzaal kun je kennis uitwisselen met anderen en vragen stellen.

Dit is de laatste bijeenkomst in Eemnes.


Plenaire sessie

Tijdens deze bijeenkomst houden we om 14:00 uur de gebruikelijke plenaire sessie in de Driestenzaal.

Als Python onderwerp zullen we deze keer aandacht besteden aan de online Nederlandstalige interactieve Python cursus voor beginners op http://cscircles.cemc.uwaterloo.ca/0-nl/

Het bestuur houdt deze zaterdagochtend een bestuursvergadering. Ook is er website overleg met de webmasters en redacteuren. Er zijn daarom meer bestuursleden en kernleden aanwezig dan gewoonlijk. Deze plenaire sessie is een goede gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te maken of suggesties te doen aan de aanwezige kader- en kernleden.


Nieuwe locatie De Bilt

Zoals ook in de vorige nieuwsbrief gemeld zijn de bijeenkomsten in het nieuwe seizoen in De Bilt en niet meer in Eemnes.

Vanaf 16 september 2017 is de nieuwe locatie:

Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

Ook HCC!opensource verhuist mee naar De Bilt.

Ook andere interessegroepen zoals HCC!drones en HCC!windows houden hier bijeenkomsten, daarnaast houdt HCC!compusers hier de (Mega)CompUfairs.

De bijeenkomsten vinden nog steeds in de regel plaats op de derde zaterdag van de maand, maar niet in juli en augustus vanwege de vakantietijd. De laatste bijeenkomst in Eemnes is op zaterdag 17 juni 2017. De eerste keer in De Bilt is op zaterdag 16 september 2017.

Een belangrijke reden voor deze nieuwe locatie is de betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Er rijdt regelmatig een bus vanaf Utrecht Centraal. Na 20 minuten en 6 minuten wandelen ben je dan ter plekke.

Parkeren is gratis bij H.F. Witte.


Korte presentaties programmeertalen

Tijdens de eerste bijeenkomst in De Bilt op 16 september geven we in 1 uur tijd ongeveer 10 korte presentaties. De presentaties gaan over verschillende programmeertalen. Het doel is om diegenen die willen gaan programmeren een eindje op weg te helpen.

Elke presentatie gaat over een bepaalde programmeertaal. Aan bod komt telkens de ontstaansgeschiedenis, enkele kenmerken, de diverse voor- en nadelen, en voor wie/wat de programmeertaal is bedoeld. Ook wordt een kort voorbeeld besproken, iets langer dan Hello World maar niet veel. Verder komt nog de beschikbaarheid aan bod.

In de HCC!programmeren nieuwsbrief van september komt meer informatie zoals de lijst met programmeertalen die aan bod komen.


MegaCompUfair 2017

Op zaterdag 23 september 2017 staan we weer op de MegaCompUfair in De Bilt. Deze wordt elk jaar georganiseerd door HCC!compusers.

Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van september.