HCC!programmeren nieuws

Dit is de vijfde nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2019 met de volgende inhoud:

  • op zaterdag 18 mei zijn we aanwezig op de HCC!expo
  • daar geeft Marco Kurvers om 15:00 uur een presentatie over Unity
  • op zaterdag 25 mei vanaf 13:00 uur houden we onze bijeenkomst in De Bilt
  • we doen mee met het seizoensthema: Robotica, Drones en Programmeren

HCC!expo zaterdag 18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei 2019 zijn we van 10:00 tot 17:00 uur aanwezig op de HCC!expo in het:

Beatrixgebouw
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Dit is dicht bij het NS Station Utrecht Centraal. Kijk op de website van de Jaarbeurs voor meer informatie over de bereikbaarheid en waar je kunt parkeren.

We hebben daar een stand en geven uitleg over wat we zoal doen. Wij kunnen vragen beantwoorden en helpen bij programmeer problemen. Op de stand besteden we ook aandacht aan het seizoensthema: Robotica, Drones en Programmeren.

Ook veel andere HCC interessegroepen en regio's zijn aanwezig.

Zie https://www.hccexpo.nl voor meer informatie.


Presentatie Unity

Tijdens de HCC!expo geeft Marco Kurvers van 15:00 tot 15:45 uur een presentatie over Unity, een game-engine waarmee je 2D en 3D spellen kunt maken.

De presentatie gaat over wat Unity inhoudt en hoe de omgeving werkt. De bedoeling is dat het ook begrijpelijk is voor diegenen die nog niet eerder van Unity hebben gehoord.

Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Unity_(engine) en https://store.unity.com/products/unity-personal.

Deze presentatie werd eerder gehouden tijdens de bijeenkomst van 13 april.


Bijeenkomst zaterdag 25 mei 2019

De negende bijeenkomst van het seizoen 2018-2019 is op zaterdag 25 mei 2019, een week later dan gebruikelijk, 's middags van 13:00 tot 17:00 uur in:

Cultuur- & Vergadercentrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren is gratis bij H.F. Witte.

Vanwege de HCC!expo op 18 mei is de bijeenkomst deze keer niet op de 3e zaterdag van de maand.

Onze gebruikelijke zaal is niet beschikbaar vanwege het wijzigen van de datum. Daarom delen we de zaal met HCC!opensource en is er deze keer geen plenaire sessie.


Seizoensthema: Robotica, Drones en Programmeren

Samen met HCC!robotica en HCC!drones doet HCC!programmeren mee met het HCC seizoensthema: Robotica, Drones en Programmeren.

In mei en juni 2019 worden over dit thema presentaties gehouden bij verschillende HCC regio's. Kijk op hcc.nl in het menu Vereniging en dan Agenda om te zien wanneer er bij jou in de buurt een presentatie is.

Als voorbeeld wordt een kleine goedkope robot gebruikt, de Maqueen robot met een micro:bit controller. Je kunt deze robot zelf aansturen via een programma dat werkt met blokken. Er zijn hiervoor verschillende systemen zoals MakeCode, Mind+ of Scratch. Je kunt ook programmeren via tekst zoals met JavaScript of MicroPython.

Ga voor meer informatie op hcc.nl naar het menu Kennis en dan Thema's. Kies dan voor Robotica, Drones en Programmeren. HCC leden kunnen daar na inloggen de syllabus downloaden.

Op de HCC!expo en tijdens de bijeenkomsten van HCC!programmeren besteden we aandacht aan dit seizoensthema. Je kunt natuurlijk ook terecht bij HCC!robotica en HCC!drones.