HCC!programmeren nieuws

Dit is de achtste nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2021 met de volgende inhoud:

  • op woensdagavond 14 april houden we een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 15 april is er een online Python sessie

  • op vrijdagavond 16 april is er een online sessie over Games programmeren

  • op zaterdagochtend 17 april houden we onze gebruikelijke bijeenkomst alleen online


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 14 april

Op woensdag 14 april 2021 om 20:00 uur houden we weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De Liberty BASIC sessies zijn er niet meer elke week maar elke 2 weken. De volgende sessie is daarom pas op woensdagavond 28 april. Een Liberty BASIC sessie wordt voortaan gehouden in de week dat er geen Games programmeren sessie wordt gehouden.


Online Python sessie donderdagavond 15 april

Op donderdag 15 april 2021 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor beginners en gevorderden komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig.

We houden (ongeveer) elke 2 weken een Python sessie op donderdagavond.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 16 april

Op vrijdag 16 april 2021 om 20:00 uur houden we weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Dit kan gaan over het schrijven van code voor een Game in C#, JavaScript of Basic. Of bijvoorbeeld over Game Engines zoals Unity. De online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is al over 1 week op vrijdagavond 23 april. Daarna is er (waarschijnlijk) weer elke 2 weken een online Games programmeren sessie. De sessies worden voortaan gehouden in de week dat er geen Liberty BASIC sessie is.


Bijeenkomst zaterdagochtend 17 april alleen online

We houden weer een online bijeenkomst op zaterdag 17 april 2021 van 10:30 tot ongeveer 12:30 uur.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De fysieke bijeenkomst in De Bilt op deze derde zaterdag van de maand gaat helaas niet door vanwege Corona.

Zie ook https://programmeren.hcc.nl