Dit is de zevende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2022 met de volgende inhoud:

  • op woensdagavond 15 juni houden we een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 16 juni is er weer een online Python sessie

  • op vrijdagavond 17 juni is er een online sessie over Games programmeren

  • zaterdagmiddag 18 juni is onze gebruikelijke bijeenkomst in De Bilt

  • op zaterdagavond 18 juni houden we weer een online Pascal sessie

  • op maandagavond 20 juni is er weer een online Visual Basic sessie

  • op zaterdagmiddag 25 juni houden we weer een algemene online bijeenkomst

Zie ook https://programmeren.hcc.nl


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 15 juni

Op woensdag 15 juni 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een recente webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 16 juni

Op donderdag 16 juni 2022 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor gevorderden komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De sessie vanavond is voor gevorderden. We houden elke week een Python sessie, afwisselend voor beginners en gevorderden.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 17 juni

Op vrijdag 17 juni 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is over één week weer op vrijdagavond.


Maandelijkse bijeenkomst zaterdagmiddag 18 juni in De Bilt

Op zaterdag 18 juni 2022 houden we van 13:00 tot 17:00 uur een algemene bijeenkomst bij H.F. Witte in De Bilt. We beginnen zoals gebruikelijk met de plenaire sessie.

De bijeenkomst in De Bilt combineren we niet langer met een online bijeenkomst. We houden daarom volgende week zaterdagmiddag 25 juni een algemene online bijeenkomst.

HCC!opensource houdt 's middags ook een bijeenkomst bij H.F. Witte.

We houden gewoonlijk elke derde zaterdag van de maand een reguliere bijeenkomst, behalve in juli en augustus.


Online Pascal sessie zaterdagavond 18 juni

Zaterdag 18 juni 2022 om 19:00 uur houden we weer een online bijeenkomst over Pascal.

In de sessie bespreken we met name Free Pascal, Lazarus en Delphi onderwerpen, voor het maken van eigen programma's op Linux, Windows, Android of in een webbrowser. Verder kunnen we met elkaar tips uitwisselen en problemen bespreken.

De bijeenkomst is te volgen in een recente webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Pascal sessie is over één week weer op zaterdagavond.


Online Visual Basic sessie maandagavond 20 juni

Op maandag 20 juni 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Visual Basic. De sessie gaat naast Visual Basic .NET ook over Visual Basic for Applications (VBA) en andere varianten.

Diverse onderwerpen over Visual Basic komen aan bod. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen, problemen, antwoorden en oplossingen besproken.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Visual Basic sessie is over één week weer op maandagavond.


Algemene online bijeenkomst zaterdagmiddag 25 juni

Op zaterdag 25 juni 2022 houden we van 13:00 tot 17:00 uur een online bijeenkomst. Dan beginnen we met de gebruikelijke plenaire sessie.

Deze algemene online bijeenkomst is een week na de fysieke bijeenkomst in De Bilt. De fysieke en de online algemene bijeenkomsten worden voortaan op verschillende zaterdagen gehouden.

De link (URL) voor het online bijwonen wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.