Dit is de zesde nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2022 met de volgende inhoud:

  • Nautin zoekt vrijwilligers met technische kennis

  • op woensdagavond 18 mei houden we een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 19 mei is er weer een online Python sessie

  • op vrijdagavond 20 mei is er een online sessie over Games programmeren

  • zaterdagmiddag 21 mei is onze gebruikelijke bijeenkomst alleen in De Bilt

  • op zaterdagavond 21 mei houden we weer een online Pascal sessie

  • op maandagavond 23 mei is er weer een online Visual Basic sessie

  • op zaterdagmiddag 28 mei houden we een algemene online bijeenkomst

  • op zaterdagavond 28 mei is er een online Pascal sessie met Nautin uitleg

Zie ook https://programmeren.hcc.nl


Oproep vrijwilligers voor Nautin

De Stichting Nautin is een vrijwilligersplatform. Wij leveren actuele vaarinformatie voor de watersporters.

Met ca. 20 vrijwilligers en flink wat software wordt informatie voor eindgebruikers op een zo eenvoudig mogelijke wijze gepresenteerd op de website www.nautin.nl en in de app QuickTide.

We hebben behoefte aan mensen die hier aan mee kunnen helpen. Benodigd is een flinke technische kennis onder meer op gebied van HTML, PHP, SQL en het source code managementsysteem git. Voor ondersteuning van QuickTide is daarnaast kennis nodig van Pascal (Delphi).

Nautin QuickTide

Wij zoeken mensen die het leuk vinden collega-watersporters te helpen met goede informatieve producten. Uiteraard worden gemaakte kosten altijd vergoed. Maar belangrijker is misschien wel dat je je netwerk vergroot, een sleutelpositie inneemt in de informatievoorziening aan pleziervaarders. Je komt terecht in een groep van enthousiaste en veelal technisch stevig geschoolde mensen, waar je in kan groeien en wordt ingewerkt.

Heb je interesse neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de online Pascal sessie op zaterdagavond 28 mei zal Wim Blankenstijn uitleg geven over Nautin, de software en deze oproep.


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 18 mei

Op woensdag 18 mei 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een recente webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 19 mei

Op donderdag 19 mei 2022 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor gevorderden komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De sessie vanavond is voor gevorderden. We houden elke week een Python sessie, afwisselend voor beginners en gevorderden.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 20 mei

Op vrijdag 20 mei 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is over één week weer op vrijdagavond.


Maandelijkse bijeenkomst zaterdagmiddag 21 mei alleen in De Bilt

Op zaterdag 21 mei 2022 houden we van 13:00 tot 17:00 uur een algemene bijeenkomst bij H.F. Witte in De Bilt. We beginnen zoals gebruikelijk met de plenaire sessie.

Omdat het combineren van fysiek met online regelmatig niet zo goed gaat hebben we besloten om de bijeenkomst in De Bilt niet langer te combineren met een online bijeenkomst. We houden daarom volgende week zaterdagmiddag 28 mei een algemene online bijeenkomst.

HCC!opensource houdt 's middags ook een bijeenkomst bij H.F. Witte.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 18 juni 2022. We houden gewoonlijk elke derde zaterdag van de maand een reguliere bijeenkomst, behalve in juli en augustus.


Online Pascal sessie zaterdagavond 21 mei

Zaterdag 21 mei 2022 om 19:00 uur houden we weer een online bijeenkomst over Pascal.

In de sessie bespreken we met name Free Pascal, Lazarus en Delphi onderwerpen, voor het maken van eigen programma's op Linux, Windows, Android of in een webbrowser. Verder kunnen we met elkaar tips uitwisselen en problemen bespreken.

De bijeenkomst is te volgen in een recente webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Pascal sessie is over één week weer op zaterdagavond.


Online Visual Basic sessie maandagavond 23 mei

Op maandag 23 mei 2022 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Visual Basic. De sessie gaat naast Visual Basic .NET ook over Visual Basic for Applications (VBA) en andere varianten.

Diverse onderwerpen over Visual Basic komen aan bod. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen, problemen, antwoorden en oplossingen besproken.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Visual Basic sessie is over één week weer op maandagavond.


Algemene online bijeenkomst zaterdagmiddag 28 mei

Op zaterdag 28 mei 2022 houden we van 13:00 tot 17:00 uur een online bijeenkomst. Dan beginnen we met de gebruikelijke plenaire sessie.

Deze algemene online bijeenkomst is een week na de fysieke bijeenkomst in De Bilt. De fysieke en de online algemene bijeenkomsten worden voortaan op verschillende zaterdagen gehouden.

De link (URL) voor het online bijwonen wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

Bij voldoende belangstelling is er weer een algemene online bijeenkomst op zaterdag 25 juni 2022.


Online Pascal sessie zaterdagavond 28 mei met Nautin uitleg

Zaterdag 28 mei 2022 om 19:00 uur houden we weer een online bijeenkomst over Pascal.

Tijdens deze sessie zal Wim Blankenstijn uitleg geven over Nautin, de software en de oproep vrijwilligers voor Nautin.

De bijeenkomst is te volgen in een recente webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Pascal sessie is over één week weer op zaterdagavond.