HCC!programmeren nieuws

Dit is de zestiende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2021 met de volgende inhoud:

  • op woensdagavond 15 september is er weer een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 16 september houden we een online Python sessie

  • op vrijdagavond 17 september is er een online sessie over Games programmeren

  • onze gebruikelijke bijeenkomst is zaterdagochtend 18 september in De Bilt en online

  • op maandagavond 20 september houden we een online Visual Basic sessie

  • zaterdag 9 oktober zijn we aanwezig op de HCC!kennisdag in Expo Houten

Zie ook https://programmeren.hcc.nl


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 15 september

Op woensdag 15 september 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 16 september

Op donderdag 16 september 2021 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor beginners komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De sessie vanavond is voor beginners. We houden elke week een Python sessie, afwisselend voor beginners en gevorderden.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 17 september

Op vrijdag 17 september 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is over één week op vrijdagavond.


Maandelijkse bijeenkomst zaterdagochtend 18 september

Op zaterdag 18 september 2021 houden we een gecombineerde bijeenkomst, fysiek en online.

De fysieke bijeenkomst is van ongeveer 9:30 tot 12:00 uur bij H.F. Witte in De Bilt. Dit is de eerste keer sinds lange tijd dat we weer bij elkaar komen in De Bilt. Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor diegenen die elkaar na lange tijd weer eens in levenden lijve willen ontmoeten.

De fysieke bijeenkomst is alleen toegankelijk voor HCC leden. Vanwege Corona is aanmelden verplicht.

De online bijeenkomst begint om 10:30 uur, dan beginnen we met de gebruikelijke plenaire sessie. De bezoekers in De Bilt doen ook mee met de online bijeenkomst.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

HCC!opensource houdt 's middags ook een bijeenkomst bij H.F. Witte. Voor deelname hieraan is een aparte aanmelding nodig.


Online Visual Basic sessie maandagavond 20 september

Op maandag 20 september 2021 om 19:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Visual Basic. De sessie gaat naast Visual Basic .NET ook over Visual Basic for Applications (VBA) en andere varianten.

Diverse onderwerpen over Visual Basic komen aan bod. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen, problemen, antwoorden en oplossingen besproken.

Omdat de aanvang voor sommigen aan de vroege kant is beginnen we vanaf 19:00 uur informeel. We kunnen dan ook aanverwante zaken bespreken of helpen bij het oplossen van problemen met Jitsi. Pas vanaf 20:00 uur gaan we wat serieuzer met Visual Basic aan de slag. Het is daarom geen probleem als je pas wat later meedoet.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Visual Basic sessie is over één week weer op maandagavond.


HCC!kennisdag zaterdag 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober 2021 wordt in Expo Houten weer een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen staan klaar om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft voor jong en oud weer een leuke en leerzame dag te worden. Aanmelden is niet nodig.

Kennisplein

Kom naar de Kennisdag en leer hoe jij je huis slimmer kunt maken of maak kennis met de nieuwste vliegsimulators en drones. Bij de stand van CompUsers kom je meer te weten over een van de leukste programmeertalen: Scratch. Het programma werkt niet met tekstinvoer, maar met blokjes, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. Ook nieuwsgierig naar Windows 11? Bezoek de stand van HCC!windows en maak kennis met het nieuwste Microsoft-besturingssysteem. Of meld je aan bij de presentatiebalie voor een ticket voor de Windows 11-presentatie. Kijk hier welke presentaties jij nog meer wilt bezoeken.

Houten ligt lekker centraal in het land. Het Kennisplein is voor iedereen gratis toegankelijk, maar voor de presentaties moet je HCC-lid zijn. Reden genoeg dus om op 9 oktober naar de HCC!kennisdag in Houten te komen.

Natuurlijk willen we bezoekers zo gastvrij en veilig mogelijk ontvangen. Wij houden ons daarom aan de RIVM-maatregelen, want gezondheid is het belangrijkste. In de Expo Houten beschikken we over voldoende ruimte.

De Kennisdag is van 10:00 tot 15:00 uur en wordt gehouden in samenwerking met de Modelspoorbeurs. HCC-leden krijgen na 12:00 uur exclusief 50% korting op de entree voor de Modelspoorbeurs. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
 

Ook HCC!programmeren is aanwezig op de HCC!kennisdag.