HCC!programmeren nieuws

Dit is de dertiende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2021 met de volgende inhoud:

  • op woensdagavond 7 juli is er een online Liberty BASIC sessie

  • op vrijdagavond 9 juli is er een online sessie over Games programmeren

  • op donderdagavond 15 juli houden we een online Python sessie

  • zaterdag 17 juli zijn we aanwezig op de HCC!kennisdag in Expo Houten


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 7 juli

Op woensdag 7 juli 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 9 juli

Op vrijdag 9 juli 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is over één week op vrijdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 15 juli

Op donderdag 15 juli 2021 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor beginners en gevorderden komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Python sessie is over twee weken weer op donderdagavond.


Kom jij ook naar de HCC!kennisdag op 17 juli?

Goed nieuws: de HCC!kennisdag op 17 juli 2021 is definitief en de aanmelding is gestart! Iedereen is welkom en het belooft een mooie dag te worden in de Expo Houten. Veel Interessegroepen van HCC bereiden zich voor op de Kennisdag en er staat ons een indrukwekkend programma te wachten.

De aanmelding is gestart

We houden rekening met de nog geldende coronamaatregelen: om voor iedereen een veilig beursbezoek te garanderen is aanmelding noodzakelijk en werkt de toegang met tijdslots. Daarmee wordt te veel drukte bij de ingang voorkomen. Per slot mogen maximaal 25 mensen naar binnen. Eenmaal binnen blijf je natuurlijk zo lang als je wilt en geldt de anderhalve-meterregel. Standmedewerkers en presentatoren van de Kennisdag worden persoonlijk uitgenodigd, zodat zij geen bezoekersplekje innemen.

Aanmelding voor HCC-leden: klik op deze link, kijk vervolgens in de rechter kolom en kies je entree-tijd.

Niet-leden bestellen hun entreekaart via deze website van de Modelspoorbeurs: https://www.modelspoorbeurs.nl/tickets-modelspoorbeurs-2021/ De HCC!kennisdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Modelspoorbeurs, dus die twee evenementen kun je mooi combineren.

De HCC!kennisdag is van 10.00 – 15.00 uur. Kijk hier voor de presentaties en de diverse onderwerpen: https://www.hcc.nl/kennis/doe-mee

Ook HCC!programmeren is aanwezig. De gebruikelijke online bijeenkomst op deze 3e zaterdag van de maand vervalt. Vanwege de vakantietijd zijn er in juli en augustus ook geen fysieke bijeenkomsten in De Bilt.

Zie ook https://programmeren.hcc.nl