HCC!programmeren nieuws

Dit is de vijftiende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2021 met de volgende inhoud:

  • op maandagavond 16 augustus houden we onze eerste online Visual Basic sessie

  • op woensdagavond 18 augustus is er een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 19 augustus houden we alweer een online Python sessie

  • op vrijdagavond 20 augustus is er een online sessie over Games programmeren

  • zaterdagochtend 21 augustus houden we onze gebruikelijke bijeenkomst alleen online


Online Visual Basic sessie maandagavond 16 augustus

Op maandag 16 augustus 2021 om 19:00 uur is er voor de eerste keer een online bijeenkomst over Visual Basic. De sessie gaat naast Visual Basic .NET ook over Visual Basic for Applications (VBA) en andere varianten.

Diverse onderwerpen over Visual Basic komen aan bod. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen, problemen, antwoorden en oplossingen besproken. Nuttige informatie wordt uitgewisseld, zoals dit online YouTube filmpje Visual Basic Fundamentals for Absolute Beginners.

Omdat de aanvang voor sommigen aan de vroege kant is beginnen we vanaf 19:00 uur informeel. We kunnen dan ook aanverwante zaken bespreken of helpen bij het oplossen van problemen met Jitsi. Pas vanaf 20:00 uur gaan we wat serieuzer met Visual Basic aan de slag. Het is daarom geen probleem als je pas wat later meedoet.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Visual Basic sessie is over één week weer op maandagavond.


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 18 augustus

Op woensdag 18 augustus 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 19 augustus

Op donderdag 19 augustus 2021 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor beginners komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld. Als leidraad wordt het boek De programmeursleerling van Pieter Spronck gebruikt.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De sessie vanavond is de eerste keer voor beginners. We houden voortaan elke week een Python sessie, afwisselend voor beginners en gevorderden. Voorheen was er een Python sessie elke 2 weken.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 20 augustus

Op vrijdag 20 augustus 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Games programmeren sessie is over één week op vrijdagavond.


Online bijeenkomst zaterdagochtend 21 augustus

We houden weer een online bijeenkomst op zaterdag 21 augustus 2021 van 10:30 tot ongeveer 12:30 uur.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

Vanwege de vakantietijd zijn er in juli en augustus geen fysieke bijeenkomsten in De Bilt.

Zie ook https://programmeren.hcc.nl