Van HCC!pascal en HCC!c naar HCC!programmeren

Na de formele goedkeuring in juni door de HCC Ledenraad van de fusie van HCC!pascal en HCC!c moest er nog het een en ander in de praktijk geregeld worden. Langzaam maar zeker is alles op zijn plaats aan het komen.

Nieuwe website

Onze nieuwe website is op 19 november online gekomen: http://programmeren.hcc.nl

Het is een eenvoudige statische website. Daarom is het zo goed als onmogelijk om deze te hacken, er wordt geen gebruik gemaakt van PHP, er is geen database.

De site is gemaakt met Nikola http://getnikola.com, dat werkt behoorlijk anders dan de gebruikelijke Content Management Systemen zoals Wordpress, Joomla of Drupal.

De webpagina's worden niet gemaakt in HTML maar in het reStructuredText formaat http://en.wikipedia.org/wiki/ReStructuredText. Andere formaten zoals Markdown of AsciiDoc zijn ook mogelijk.

Er is nog veel meer mogelijk met onze statische website. Het is een goed onderwerp om te bespreken tijdens de komende plenaire sessie.


Plenaire sessie zaterdag 19 december

Om 14:00 uur organiseren we voor het eerst een plenaire sessie in een extra zaal in De Hilt in Eemnes tijdens de laatste bijeenkomst van 2015.

Op een plenaire sessie kan iemand aan alle aanwezigen interessante dingen laten zien, bijvoorbeeld webpagina's, tijdschriften of boeken, of software of hardware, zelfgemaakt of niet. Ook kun je vragen stellen of uitleg geven. Je kunt je eigen hobby projecten demonstreren en de voortgang laten zien.

Hoe meer mensen onderwerpen aandragen en enkele minuten vullen hoe gevarieerder, interessanter en gezelliger het wordt. De bedoeling is om het eenvoudig en informeel te houden. Het zal in het begin even wennen zijn.

De plenaire sessie hebben we overgenomen van de HCC!ai interessegroep http://ai.hcc.nl waar dit al veel langer gedaan wordt.

Voor meer informatie: http://programmeren.hcc.nl/plenaire-sessie/


Algemene Ledenvergadering zaterdag 16 januari

Tijdens de eerste bijeenkomst van 2016 in De Hilt in Eemnes houden we om 15:00 uur de jaarlijkse ALV.

Het samengaan van HCC!basic met HCC!programmeren in 2016 zal het belangrijkste onderwerp zijn. Tijdens de ALV kunnen de leden van HCC!programmeren hun stem uitbrengen over deze fusie.

De uitnodiging voor de ALV met de volledige agenda volgt binnenkort, uiterlijk op 19 december.

Ook HCC!opensource en HCC!basic houden deze dag een ALV in De Hilt in Eemnes in dezelfde extra zaal.

ALVInteressegroepWebsite
13:30 HCC!opensource http://opensource.hcc.nl
14:15 HCC!basic http://basic.hcc.nl
15:00 HCC!programmeren http://programmeren.hcc.nl

Ook de leden van HCC!basic kunnen stemmen over de fusie met HCC!programmeren tijdens hun ALV. Als later in 2016 ook de HCC ledenraad hiermee instemt dan kan de fusie daarna in de praktijk worden doorgevoerd.