HCC!programmeren nieuws

Dit is de negende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2016.

 • op zaterdag 19 november houden we vanaf 13:00 uur de volgende bijeenkomst
 • tijdens deze bijeenkomst geeft Gerard Vriens om 13:30 uur een korte lezing over Floating-pointgetallen
 • aan het begin van de plenaire sessie om 14:30 uur geeft Pedro Lantinga een korte presentatie over een kerstbal gemaakt met de Adafruit Circuit Playground
 • binnenkort schakelen we over naar een nieuwe website gemaakt met Joomla
 • het eerste Programmeren Bulletin van oktober 2016 is beschikbaar
 • op zaterdag 15 oktober gaf Willem Ouwerkerk een presentatie over zijn zelfgebouwde robots, hielden we een korte plenaire sessie en heeft het bestuur vergaderd
 • het verslag van de ALV van 18 juni 2016 is beschikbaar, begin 2017 houden we de volgende ALV.

Bijeenkomst zaterdag 19 november 2016

Deze bijeenkomst is 's middags van 13:00 tot 17:00 uur in De Hilt in Eemnes.

De bijeenkomsten worden gehouden samen met HCC!opensource in de Eemzaal en de Driestenzaal.

Tijdens de informele inloop in de Eemzaal kun je kennis uitwisselen, ondersteuning krijgen of deze zelf geven.


Lezing Floating-pointgetallen

Vanaf 13:30 uur geeft Gerard Vriens een korte lezing over Floating-pointgetallen. Deze lezing duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats in de Driestenzaal.


Presentatie kerstbal Adafruit Circuit Playground

Na de lezing houden we om 14:30 uur weer een plenaire sessie in de Driestenzaal.

Pedro Lantinga geeft dan een korte presentatie over de Adafruit Circuit Playground. Dit is een met Arduino vergelijkbaar compleet rond experimenteerbord met sensors en LEDs. Hij demonstreert een kerstbal die hij hiermee heeft gemaakt. Hopelijk inspireert dit anderen om voor kerst hier ook mee aan de slag te gaan.


Nieuwe website

Net als een aantal andere HCC groepen stappen we binnenkort over op een website gemaakt met Joomla. De huidige Basic website (https://basic.hcc.nl) zal dan de nieuwe HCC!programmeren (https://programmeren.hcc.nl) website vormen.

Deze nieuwe site biedt meer mogelijkheden zoals een zoekfunctie en inloggen voor HCC leden. Voor de webmasters en de redacteuren wordt het eenvoudiger om met meerdere personen tegelijk aan de website te werken.

Vanwege de nieuwe website hebben sommige pagina's een andere webadres gekregen. Sommige oude links zullen daarom niet meer werken, gebruik dan de zoekfunctie rechtsboven. We zijn hier al een tijd mee bezig, mogelijk zijn er in het begin toch nog enkele onvolkomenheden. Wij zullen eventuele problemen zo goed mogelijk oplossen.


Programmeren Bulletin

Vanwege de fusie van HCC!basic en HCC!programmeren is de naam van het Basic Bulletin gewijzigd naar Programmeren Bulletin.

In nummer 3 van oktober 2016 komen naast Basic onderwerpen ook andere programmeertalen aan bod zoals Pascal en Python. Inhoud:

 • Redactioneel
 • BBC BASIC for Windows – Programmabesturing.
 • XNA Game Studio 4.0 – De Line Intersection techniek.
 • Excel – VBA als een Visual Studio Library.
 • Liberty BASIC API Reference.
 • Turbo Pascal – De start om te beginnen.
 • Python – Een introductie

Het Programmeren Bulletin staat nu nog op de Basic website op https://basic.hcc.nl/bulletins.html

Dit zal na het omzetten waarschijnlijk worden https://programmeren.hcc.nl/bulletins.html.


Bijeenkomst zaterdag 15 oktober 2016

Willem Ouwerkerk van HCC!forth gaf tijdens de bijeenkomst van zaterdag 15 oktober 2016 een presentatie over zijn lopende robots. Van deze presentatie is een PDF beschikbaar. Ook is door het HCC!videoteam een opname gemaakt. Zie https://programmeren.hcc.nl/lezing-15-oktober-2016/ voor meer informatie. Daarna hielden we een korte plenaire sessie.

Tijdens de bestuursvergadering zijn die dag gekozen: Pedro Lantinga als voorzitter, Rik Smit als penningmeester en Theo van Haandel als secretaris.


Algemene Ledenvergadering

Het verslag van de Algemene Ledenvergadering van 18 juni 2016 is beschikbaar. Dit is te bekijken op https://programmeren.hcc.nl/alv-juni-2016-verslag/.

De volgende Algemene Ledenvergadering houden we waarschijnlijk tijdens de bijeenkomst van 21 januari of 18 februari 2017, op dezelfde dag als de ALV van HCC!opensource. De uitnodiging voor deze ALV met de agenda volgt nog.