HCC!programmeren nieuws

Dit is de negende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2019 met de volgende inhoud:

  • op zaterdag 16 november vanaf 13:00 uur houden we onze bijeenkomst in De Bilt
  • om ongeveer 13:30 uur begint de plenaire sessie
  • woensdag 27 november om 20:15 uur is er weer een Workshop Basic in Amstelveen
  • einde seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren

Bijeenkomst zaterdag 16 november 2019

De derde bijeenkomst van het seizoen 2019-2020 is op zaterdag 16 november 2019, 's middags van 13:00 tot 17:00 uur in:

Cultuur- & Vergadercentrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt

Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren is gratis bij H.F. Witte.

De bijeenkomsten worden gehouden tegelijkertijd met HCC!opensource.


Plenaire sessie

De gebruikelijke plenaire sessie begint om ongeveer 13:30 uur.

We zullen dan weer aandacht besteden aan HCC forums en de vooruitgang van de (nieuwe) werkgroepen.


Workshop Basic

De BASIC groep van HCC!Programmeren vervolgt voor BASIC oudgedienden een “nieuwe“ kennismaking met Windows programmeren met BASIC.

Vroeger werd BASIC in ongeveer 30 uur onderwezen. In deze campagne gaan we gedurende 1 tot 2 jaar, 3 uren per maand BASIC voor Windows onder de loep nemen door elke deelnemer zijn eigen listing te laten maken van een spelprogramma voor oudjes. Alles van Windows programmeren komt natuurlijk aan bod. Elke deelnemer mag zijn werk (project voortgang) demonstreren of om assistentie vragen als dat nodig is. Assistentie wordt verleend op Workshop avonden (of middagen).

Via de site van HCC!programmeren, menu Programmeergroepen, BASIC Groep, kunt u ook gewoon meedoen door maandelijks de listings te downloaden.

De volgende workshop is op woensdag 27 november om 20:15 uur bij De Meent in Amstelveen.

Zie voor meer informatie https://programmeren.hcc.nl/programmeer-groepen/sectie-basic.html


Einde seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren

De afgelopen maanden zijn er presentaties door het hele land geweest over het seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren. Dit tweede HCC seizoensthema van 2019 loopt ten einde. Eerder vandaag, op donderdag 14 november, is de laatste presentatie gegeven. Het nieuwe derde seizoensthema van 2019 gaat over Windows.

Zie ook https://www.hcc.nl/kennis/thema. Daar is informatie te vinden over het huidige en de voorgaande seizoensthema's.

Op HCC forums is begin oktober een bericht geplaatst over het seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren. Daarin wordt gevraagd wie er nog vragen of opmerkingen heeft over dit thema. Ook ervaringen met de Maqueen robot of de Tello drone zijn welkom.

Op dit bericht is tot op heden slechts een enkele reactie gekomen. Iedereen met een Maqueen of Tello of die op een andere manier nog steeds bezig is met dit thema roepen wij daarom op om een reactie te plaatsen op het HCC forum. Deel je ervaringen, meld problemen of stel vragen bij de categorie Programmeren.

Ga voor HCC forums naar https://www.hcc.nl en kies bovenaan in het menu voor Forums, of rechtstreeks: https://www.hcc.nl/forum. Kies bovenaan voor Categorieën, en dan onderaan voor categorie Programmeren. Iedereen kan de berichten lezen. Om een reactie te plaatsen is het nodig om eerst rechtsboven in te loggen. Daarvoor moet je wel lid van HCC zijn.