HCC!programmeren nieuws

Dit is de negende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2020 met de volgende inhoud:

  • op donderdagavond 19 november houden we een online Python sessie

  • onze bijeenkomst op zaterdag 21 november is alleen online

  • op woensdagavond 25 november houden we een online Liberty BASIC sessie


Online Python sessie donderdagavond 19 november

Op donderdag 19 november 2020 om 19:00 uur houden we voor de eerste keer een online bijeenkomst over Python. De bedoeling is om kennis en ervaringen uit te wisselen, en vragen en problemen over Python te bespreken.

De manier van werken is vergelijkbaar met de plenaire sessie zoals we die houden tijdens onze bijeenkomsten op de derde zaterdag van de maand. De onderwerpen moeten wel met Python te maken hebben. Het is geen Python cursus, er kunnen wel vragen en onderwerpen voor beginners aan bod komen.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig.

Na onze ervaringen in oktober vinden we het beter om niet al te lang bijeen te komen. De duur van de sessie is daarom beperkt tot ongeveer anderhalf uur. Bij voldoende belangstelling houden we elke 2 weken een Python sessie.

Tijdens onze vorige online bijeenkomst in oktober was er helaas onvoldoende belangstelling om online verder te gaan met de Mobiele Apps Programmeren groep. Voor een nieuwe online bijeenkomst over Python lijkt er momenteel wel interesse te zijn. Ook de Liberty BASIC groep gaat online bijeenkomsten houden, zie hieronder. Op termijn komen er mogelijk nog online bijeenkomsten over andere onderwerpen. Mobiele Apps Programmeren kan zo weer terugkeren.


Bijeenkomst zaterdag 21 november 2020 alleen online

Onze bijeenkomst op deze derde zaterdag van de maand in De Bilt is helaas opnieuw geannuleerd vanwege Corona (Covid-19).

We houden dan wel een online bijeenkomst, van 13:00 tot ongeveer 14:30 uur. We beginnen meteen met de gebruikelijke plenaire sessie. De link (URL) die je kunt gebruiken om mee te doen wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website. Voor het online meedoen is aanmelden niet nodig.

Niet lang daarna begint om 15:00 uur de online bijeenkomst van HCC!artificiële intelligentie. Meld je aan voor de HCC!ai nieuwsbrief voor meer informatie via hun website menu HCC, nieuwsbrief aan- of afmelden of via onze site Aanmelden nieuws.

Zie ook https://programmeren.hcc.nl


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 25 november

Op woensdag 25 november 2020 om 20:00 uur houden we de eerste online bijeenkomst over Liberty BASIC.

De "Workshop Liberty BASIC programmeren" is normaliter om 20:00 uur in Amstelveen op de vierde woensdagavond van elke maand. Omdat dit vanwege Corona niet meer kan gaan we online verder.

Ook hier wordt de link (URL) om mee te doen ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.