HCC!programmeren nieuws

Dit is de negentiende nieuwsbrief van HCC!programmeren in 2021 met de volgende inhoud:

  • op woensdagavond 15 december is er weer een online Liberty BASIC sessie

  • op donderdagavond 16 december houden we een online Python sessie

  • op vrijdagavond 17 december is er een online sessie over Games programmeren

  • onze gebruikelijke bijeenkomst is zaterdagochtend 18 december in De Bilt en online

  • op maandagavond 20 december houden we een online Visual Basic sessie

Zie ook https://programmeren.hcc.nl


Online Liberty BASIC sessie woensdagavond 15 december

Op woensdag 15 december 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Liberty BASIC. De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Liberty BASIC sessie is over één week weer op woensdagavond.


Online Python sessie donderdagavond 16 december

Op donderdag 16 december 2021 om 19:00 uur houden we weer een Jitsi sessie over Python.

Diverse onderwerpen voor gevorderden komen aan bod. Er worden vragen en problemen over Python besproken en ervaringen uitgewisseld.

Voor het bijwonen via Jitsi is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De sessie vanavond is voor gevorderden. We houden elke week een Python sessie, afwisselend voor beginners en gevorderden. De volgende sessie voor beginners is al op dinsdagavond 21 december, dus niet op de gebruikelijke donderdagavond.


Online Games programmeren sessie vrijdagavond 17 december

Op vrijdag 17 december 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Games programmeren.

We bespreken onderwerpen die te maken hebben met het zelf maken van Games. Deze online bijeenkomst is bedoeld om ervaringen en nuttige tips te delen en elkaar te helpen bij problemen.

Aanmelden is niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

Vanwege kerstavond en oudjaar is de volgende sessie pas over drie weken op vrijdagavond 7 januari 2022. Gewoonlijk is er elke vrijdagavond een Games programmeren sessie.


Maandelijkse bijeenkomst zaterdagochtend 18 december

Op zaterdag 18 december 2021 houden we een gecombineerde bijeenkomst, fysiek en online.

De fysieke bijeenkomst is van ongeveer 8:00 tot 12:00 uur bij H.F. Witte in De Bilt en is alleen toegankelijk voor HCC leden met een geldige QR-code. Vanwege Corona is aanmelden via de agenda op onze website verplicht.

De online bijeenkomst begint om ongeveer 8:15 uur, dan beginnen we met de gebruikelijke plenaire sessie. De bezoekers in De Bilt doen ook mee met de online bijeenkomst.

We beginnen vroeger omdat we bij vorige bijeenkomsten vaak onvoldoende tijd hadden om iedereen aan bod te laten komen. Het is geen probleem als je pas op een later tijdstip in De Bilt of online erbij komt. Je mist dan wel mogelijk enkele interessante onderwerpen.

Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. De link (URL) wordt ongeveer een kwartier voor aanvang gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

HCC!opensource houdt 's middags ook een bijeenkomst bij H.F. Witte. Voor deelname hieraan is een aparte aanmelding nodig.


Online Visual Basic sessie maandagavond 20 december

Op maandag 20 december 2021 om 20:00 uur is er weer een online bijeenkomst over Visual Basic. De sessie gaat naast Visual Basic .NET ook over Visual Basic for Applications (VBA) en andere varianten.

Diverse onderwerpen over Visual Basic komen aan bod. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen, problemen, antwoorden en oplossingen besproken.

De sessie is te volgen in een moderne webbrowser via de webinar software Jitsi. Voor het online bijwonen is aanmelden niet nodig. Ongeveer een kwartier voor aanvang wordt de link (URL) gepubliceerd op de voorpagina van onze website.

De volgende Visual Basic sessie is over één week weer op maandagavond.