Tijdens bijna elke bijeenkomst houden we een plenaire sessie.

Een plenaire sessie is een soort van gezamenlijk overleg, het uitwisselen van kennis, een heel informele vergadering, over alles wat met programmeren te maken heeft.

Een plenaire sessie is bedoeld om je gelegenheid te geven om aan anderen te laten zien waar je mee bezig bent, wat je hebt gemaakt of gedaan. Je kunt informatie delen die interessant is voor anderen, zoals recent bekeken boeken, tijdschriften of websites. Je kunt een mini lezing geven, of een vraag stellen. Wanneer je al langer met iets bezig bent kun je natuurlijk telkens de vorderingen aan anderen laten zien.

Ook wanneer je zelf niets in te brengen hebt kun je toch een hoop wijzer worden.

Iedereen kan onderwerpen aanmelden bij het begin van de plenaire sessie. Het is ook mogelijk om deze van te voren door te geven via email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kan er al voor aanvang materiaal online gezet worden.

Als er te veel onderwerpen zijn dan maken we een selectie. Korte onderwerpen die het interessantste zijn voor de meeste anderen komen het eerst aan bod. We kunnen ook zaken (deels) doorschuiven naar volgende bijeenkomsten.

Het idee hiervoor komt van HCC!artificiële intelligentie. Op de bijeenkomsten van deze interessegroep worden al langer plenaire sessies gehouden. Zie de website van HCC!ai bij Invulling, plenair gedeelte voor nog meer uitleg.

Bij de gebruikelijke inloop bijeenkomst is de samenwerking vaak nog beperkt omdat de onderwerpen in kleine groepjes worden besproken. Een echte lezing geven is voor de meesten een te grote drempel en te veel werk. Een plenaire sessie is een soort van tussenvorm.

Deelname is optioneel. De plenaire sessies vinden plaats in een extra zaal tegelijk met de gebruikelijke inloop bijeenkomst.