HCC!programmeren op HCC!kennisdag zaterdag 5 oktober

Deel dit artikel

,

Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn wij van 10:00 tot 15:00 uur weer aanwezig op de HCC!kennisdag bij Expo Houten.

Van 11:15 tot 12:00 uur geeft Theo van Haandel een presentatie over Hedy, een graduele programmeertaal.

Elke donderdagavond geven we een online Python cursus voor beginners aan de hand van het boek De Programmeursleerling van Pieter Spronck. We hebben gemerkt dat voor echte beginners dit boek nog te moeilijk is. Hedy is nog eenvoudiger en is eigenlijk bedoeld voor leerlingen vanaf 10 jaar en docenten.

Hedy is gebaseerd op Python en bestaat uit 18 levels. Bij het laatste level heb je het einde van Hedy bereikt, kun je echte Python code gebruiken en wordt doorverwezen naar andere Python omgevingen.

We geven je een eerste indruk van Hedy. Tijdens de online cursus gaan we daarna verder met Hedy, als introductie voor een nieuwe ronde Python met De Programmeursleerling.

Van 13:00 tot 13:45 uur geeft Marco Kurvers een presentatie over Godot en Unity.

De presentatie gaat over de twee grootste Game Engines, Godot en Unity. Op het eerste gezicht lijken de twee programma’s op elkaar. Eerst gaat het over de installaties van Godot en Unity, en extra over de Unity Hub die nodig is om de laatste Unity versie te downloaden en te installeren.

Er wordt uitgelegd hoe de IDE van Godot werkt en hoe de IDE in Unity werkt. Ook komen de scripttalen aan bod, in Godot is dat GDScript, een Python-achtige taal, en in Unity is dit C# script. In de scripts wordt uitgelegd hoe de input-axis in beide werken en hoe we componenten (nodes in Godot) kunnen gebruiken in de code.

Van 14:00 tot 14:45 uur geeft Rob van der Ouderaa een presentatie: Zet je grafische kaart eens aan het werk met shaders.

In deze presentatie kijken we naar hoe je op je eigen pc, met je eigen grafische kaart, kleine programma's kunt draaien met oogstrelende grafische resultaten. Mogelijk wordt deze introductie de start van een nieuw creatief gebruik van je computer.

Deze presentaties worden gehouden op de eerste verdieping en zijn alleen bij te wonen door HCC leden.

Op onze stand in de grote hal zijn weer de kleurenleds aanwezig. Verder geven we informatie over het zelf maken van programma's. Deze dag is een goede gelegenheid om vragen te stellen en kennis uit te wisselen. Gebruik Basic, Pascal en C, of maak zelf games in C# met Unity of in Pascal met Delphi of Lazarus. Of schrijf programma's in Python of een variant zoals MicroPython.

Veel andere HCC interessegroepen zijn ook aanwezig. Tevens is er de Modelspoorbeurs. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren is gratis bij Expo Houten. Er rijdt een Pendelbus tussen Station Houten en Expo Houten, zie onderaan deze webpagina.

Zie voor meer informatie https://hcc.nl/kennisdag

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!programmeren

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden