Python cursus voor beginners

Deel dit artikel

,

Op donderdagavond 27 juni 2024 om 19:00 uur gaan we verder met de online Python cursus voor beginners. We bespreken het boek De Programmeursleerling, Leren coderen met Python 3, geschreven door Pieter Spronck.

We gaan verder met onderwerpen die niet in het boek staan, zie dit artikel.

Downloads

We beantwoorden vragen en helpen bij problemen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen we via scherm delen elkaars code bekijken. Het is heel leerzaam om te zien hoe anderen het hebben gedaan. Er staan ook opgaven bij elk hoofdstuk in het boek, sommige best lastig. Je kunt je eigen oplossing met een Python interpreter uitproberen.

Op donderdag 20 april 2023 zijn we gestart met hoofdstuk 1. Vanaf donderdag 15 juni 2023 gebruiken we de nieuwe versie 1.1.0 van het boek met datum 4 juni 2023.

Het is nog steeds mogelijk om aan te sluiten, wat we al hebben behandeld kun je alsnog zelf doornemen. Wil je hieraan meedoen? Stuur dan een email naar

De online Python sessies worden gehouden op donderdagavond, vanaf 19:00 uur de Python cursus voor beginners, na een korte pauze vanaf ongeveer 21:15 uur Python voor gevorderden.

Zie ook het artikel over de Online Python sessie. De link wordt ongeveer een kwartier voor aanvang in dat artikel gepubliceerd.